Bröllop på Ellinge slott

Victoria och Fredriks bröllop på Ellinge slott

Efter ett års fördröjning på grund av pandemin, kunde Victoria och Fredrik äntligen fira sitt bröllop på Ellinge slott. Vigseln hölls i Örtofta kyrka.

Flaggor och förberedelser

Vid ankomsten till Ellinge slott möttes gästerna av norska och svenska flaggor på grindarna. Även unionsflaggan var hissad och vajade i vinden. Norska Fredrik och svenska Victoria skulle äntligen få säga ja till varandra. Inne i slottet gjorde sig brudparet i ordning i varsina rum. Givetvis med bubbel och pirr i magen.

Dans ut ur kyrkan

Vigseln ägde rum i Örtofta kyrka. Den ovanliga orangea färgen på interiören gör att den skiljer sig från alla vita skånska kyrkor och man får en varm känsla. Ceremonin blev personlig med Victorias bror, hans vän och en professionell sångerska som spelade och sjöng. Höjdpunken (förutom när de sa ja till varandra) var när brudparet dansade sig ut ur kyrkan till Stevie Wonders “Signed, Sealed, Delivered I’m Yours”. De dansade så att slöjan föll av i altargången, tur nog plockades den snabbt upp av brudtärnorna när de kom dansande efter brudparet. Utanför kastades ris och när Victoria och Fredrik gratulerades med kramar tog Fredriks morfar hand om brudbuketten och körde runt den i sin rollator.

Bröllop på Ellinge slott. Bruden gör sig i ordning och sträcker sig efter brudklänningen som hänger i ett fönster.
Mingel på gårdsplanen

Brudparet anlände till minglet i en cabriolet och Victorias morbror spelade en fanfar på trumpet för att hälsa dem välkomna. En DJ spelade och gästerna njöt av bubbel och snacks i solen utanför slottet.

Uppskjutet bröllop

Brudparet hade fått skjuta upp bröllopet ett år pga pandemin och hade därför den passande skylten “We waited one year extra for this, party accordingly” utanför festlokalen. Och det tog verkligen gästerna fasta på. Det var sångframträdanden, nationalsånger från både Sverige och Norge, trumpetspel och lekar. Extra känslosamt blev det när brudparet höll sina tal till varandra.

Det var en helt underbar dag och ett fantastiskt fint bröllop på Ellinge slott, och jag hade så kul. Tack Victoria och Fredrik!

Höjdpunkter


Här kan ni se ett bildgalleri med några höjdpunker från dagen.

Leverantörer


Ellinge slott

Ett vackert slott utanför Eslöv. Festlokalen ligger i korsvirkesstallet , och så kan man bo över på slottet.

BILDER FRÅN FLER

bröllop

SKA NI OCKSÅ

GIFTA ER?

Gillar ni bilderna ovan? Kontakta mig och se om jag är tillgänglig på er bröllopsdag! Det gör ni enklast genom att fylla i kontaktformuläret, berätta mer om era bröllopsplaner och vilket datum det gäller. Hoppas vi hörs!