bröllop bosjökloster

Bröllopsfotograf Bosjökloster slott – Emma & Kim

Emma & Kim

Bosjökloster slott

Redan på väg till Bosjökloster skvallrade himlen om att ett något instabilt väder var att vänta. På ena sidan vägen regnade det och på den andra var det strålande sol. Emma och Kim hade valt vackra Bosjökloster som sitt ställe att gifta sig på och det var ett underbart majbröllop som bjöd på tårar, kärlek, skratt och aprilväder hela dagen.

Vi startade med att göra en first look vid möllan och sedan tog vi enskilda bilder på brudparet i slottsträdgården. Emma hade en alldeles speciell klänning på sig, nämligen sin farmors bröllopsklänning. Så vacker och så häftigt att återanvända den! Mitt under fotograferingen öppnade sig himlen, det regnade, haglade och kom till och med lite snö. Brudparet fick kramas under en filt så det blev en mysig stund ändå.

Bröllopsfotograf Bosjökloster slott

Själva vigselakten var något längre än de flesta andra vigslar då den även innehöll mässa med fler psalmer och även nattvarden. Jättefint! Flera av brudparets familjemedlemmar läste verser och spelade musik och det fanns också en koppling till prästen sedan tidigare vilket gjorde hela vigselakten väldigt personlig.

Vid riskastningen strålade solen men det var ändå knappa 6 grader ute så minglet blev flyttat från terrassen till slottet där det vankades bubbel och tårta (flädermousse och lemoncurd, mums!) medan regnet smattrade mot rutan. Brudparet hade önskat att vi skulle ta en stor gruppbild och innan alla gäster hunnit på plats värmde sig de som var först ut med “huvud, axlar, knä och tå”. Kul! Det som är härligt med Bosjökloster slott är också att både kyrka och lokal ligger max 5 minuters gångväg ifrån varandra. Gästerna promenerade vidare till stallet, där middagen hölls, som är en otroligt ljus och fin lokal där Emma och Kim fixat så himla fint. Jag hann fotografera föräldrarnas tal innan jag lämnade för dagen, och Kims mammas tal var verkligen fint. Hon räknade upp alla familjemedlemmarna och de fick ställa sig upp och så välkomnade de allihop Emma till familjen. Då var det inte bara gästerna som grät kan jag lova…

Tusen tack för att jag fick vara med och föreviga er dag Emma & Kim!


Bröllopsfotograf Bosjökloster slott


Leverantörer:
Florist: Iris Blommor Konditor: Tahiti Condis


Sugen på att se fler slottsbröllop? Kolla in Christina och Jakobs bröllop på Ellinge slott eller Lindsey och Fredriks bröllop på Kronovall!