Bröllopsfotograf Ellinge slott – Christina & Jakob

Warning: Undefined array key 3 in /customers/f/b/e/sannadolckwall.se/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 554 Warning: Attempt to read property "ratio" on null in /customers/f/b/e/sannadolckwall.se/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 554 Warning: Undefined array key 3 in /customers/f/b/e/sannadolckwall.se/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 563 Warning: Attempt to read property "ratio" on null in /customers/f/b/e/sannadolckwall.se/httpd.www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 563

Christina & Jakob

Ellinge slott och Stångby kyrka

Christina och Jakob valde att hålla sitt bröllop på Ellinge slott. En fantastisk lokal på alla sätt och vis, här finns både vackra byggnader och omgivningar. Det ord man kan sammanfatta hela dagen med, förutom kärlek såklart, är “musik”. Och om man vill ha ännu ett ord att sammanfatta dagen med så skulle det nog vara “väder” eftersom vi verkligen hade alla slags väder på just den här dagen: solsken, regn, moln, åska, blåst, hagel (!) och en helt galen solnedgång.

Bröllopsfotograf Ellinge slott

Brudparet gjorde sig i ordning i olika delar av slottet. Jakob och hans marskalkar höll till på ovanvåningen. Förutom att hjälpa varandra att sätta fast corsagen använde de också flygeln och spelade och sjöng låtar från sina gamla spex. Christina gjorde sig klar tillsammans med tärnorna och sin mamma. Jag fotograferade också lite detaljbilder, bland annat ringarna. I dem stod textrader ur brudparets favoritlåt, i den ena stod ”Calleth you” och i den andra ”cometh I”. Jättefint!

Vi gjorde en first look utanför slottet och det blev känslosamt. Sedan var det dags att spexa loss och fotografera tillsammans med följet.

Vigsel i Stångby kyrka

Vigseln hölls i Stångby kyrka och var på riktigt en av de bästa vigslar jag någonsin fått vara med på. Jag skrev ju tidigare om det där med musiken, och längst fram i kyrkan satt hela brudparets band Folktetten redo att spela under vigseln. Dessutom hade de en stråkkvintett på plats. Brudparet gick in till “Marry you” med Bruno Mars (samma låt som Folktetten spelade när Jakob friade till Christina). Det spelades och sjöngs och sedan sa brudparet ja såklart. Sista låten var brudparets låt ”Calleth you, cometh I” och det blev riktig feststämning i kyrkan. Vädret hade dock blåst upp till storm och när det egentligen var dags för Christina och Jakob att gå ut ur kyrkan fick prästen Sten springa före och kika ut genom dörren. Det haglade som bara den så han fick gå in och be solisterna att sjunga och spela den sista låten en gång till. Alla gästerna sjöng med och när det hade slutat hagla och alla gästerna kom ut ur kyrkan kunde man till och med krama till en och annan snöboll. Även till riskastningen och gratulationerna spelades det musik såklart.

Mingel och middag i slottsmiljö

När gästerna tagit sig tillbaka till Ellinge slott hölls minglet på slottsgården. Folktetten spelade samtidigt som gästerna kunde dricka bubbel, mingla och fotografera varandra med Instax-kameror. En stund efter att brudparet anlänt kom ännu ett band intågande och spelade. Det visade sig vara ett band brudparet tidigare hade spelat i, och Christina grabbade tag i en saxofon och Jakob i en trumpet och så hoppade de in och spelade tillsammans med bandet. Snacka om feststämning!

Även middagen var full av musik. Flera gäster höll tal, andra sjöng en låt, någon spexade och vid ett tillfälle dansade brudparet till och med tango. Ja, ni förstår säkert vilken fest det var!

Fire hour

In i det sista var det osäkert om vi skulle kunna ta oss ut och fotografera i golden hour. Det småregnade så jag hämtade några paraplyer och bestämde att vi kör ändå. Vi gick ut och när vi kom runt husknuten var det den sjukaste, mest magiska himmel vi någonsin sett. Christina kallade den till och med för Fire hour istället för golden hour vilket känns som helt rätt benämning. Jag älskar den här stunden på en bröllopsdag. Att få sno med sig brudparet, som är helt kärleksrusiga efter vackra tal och ett par glas vin, och fotografera i solnedgången är helt oslagbart, och jag rekommenderar verkligen alla mina brudpar att göra det.

Stort tack Christina och Jakob för att ni valde att ha mig med på er helt fantastiska bröllopsdag!


Klicka på bilderna för att se dem större.

 

Bröllopsfotograf Ellinge slott


För er som är nyfikna på leverantörerna:

Brudklänning: Stella York. Kostym: Oscar Jacobsson. Örhängen: Tiffanys. Makeupartist och frisör: Nooz, Sandra Ilic. Florist: Anna Gouteva. Cateringfirma: Gastrodining.


Sugen på att se fler slottsbröllop? Kika in på Lindsey och Fredriks eller Silje och Jørgens bröllop, båda på Kronovalls slott.

 

 

TAGS:

Föregående inlägg
Nästa inlägg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv och tryck enter

Följ mig på instagram!

6 dagar sen
 • 60
 • 2
2 veckor sen
 • 42
 • 1
3 veckor sen
 • 37
 • 6
1 månad sen
 • 44
 • 3
1 månad sen
 • 46
 • 5
1 månad sen
 • 79
 • 5