Bröllopsfotograf Kronovalls slott – Lindsey & Fredrik

Lindsey & Fredrik

Kronovalls slott, Österlen

 

Lindsey kommer från Tennesee, USA, och Fredrik från Höllviken. De träffades på nätet och det sa klick direkt. 2017, på årsdagen av när de träffades, friade Fredrik med en ringpop. Ni minns en sån där godisklubba man kan trä på fringet, i form av en ring? Fint! Och gott, eller hur?

Sommaren 2018 var exceptionellt varm och den här dagen var inget undantag. Det var över 30 grader varmt och jag letade skugga för glatta livet inför fotograferingen. Lindsey och Fredrik hade bjudit in ett trettiotal gäster och då det var både svenskar och amerikaner på plats hölls bröllopet på engelska. Jag mötte upp Lindsey i brudsviten och fick se hennes vackra klänning. Hon hade en lång, tajt spetsklänning och över den en stor kjol med ett långt släp. Underbart vacker, men hon insåg ganska snabbt att det skulle bli varmt. Hon hade också valt att ha sin mammas bröllopsörhängen och hade knutit fast sin morfars ring i buketten.

Vi gjorde en first look på slottets trappa. Lindsey hade skrivit ett brev till Fredrik som han fick läsa medan hon gick mot honom. Fint och känslosamt. Sedan tog vi ett varv runt slottet och parken och fotograferade. Lindseys mamma fick vara behjälplig med Lindseys släp den första halvan av fotograferingen. Och så blev vi serverade vatten någonstans mitt i, ovärdeligt en sådan dag!

Vigseln hölls utomhus i skuggan och var väldigt vacker. Fredriks brorsbarn gick först, sedan tärnorna och sist Lindsey med sin pappa, a lá amerikansk tradition. Efter en kort vigsel förflyttade sig alla gästerna till en skuggplätt i den vackra labyrinten för mingel, snacks och bubbel. Middagen var toppen och det var många tal som framkallade både skratt och tårar. Paret har talangfulla vänner som spelade och sjöng. Brudens svenska möhippegäng hade skrivit om När vi gräver guld i USA, till engelska och med fokus på Lindsey. De fick stående ovationer!

När det var dags för tårtan började plötsligt någon spela på flygeln och någon annan började sjunga. När brudparet skar tårtan sjöng hela rummet, och jag fick gåshud. Ett helt underbart ögonblick.

Lindsey och Fredrik dansade sin första dansen till Tennessee whiskey, en låt som Fredrik hade valt. Sedan drog festen igång på riktigt, jag tackade för mig och jag körde hemåt i den fortfarande varma sommarnatten. Tack för att jag fick vara en del av er dag!

 


 

PS. Jag har fotograferat bröllop på Kronovalls slott tidigare, kika gärna på bilderna från Silje och Jørgens bröllop också!

 


Klicka på bilderna för att se dem större.

 

 


För er som är nyfikna på leverantörerna:
Brudklänning: Milagro. Kostym: Tiger of Sweden. Smycken & skor: Bedgley Mischka. Makeupartist: My Johansson. Florist: Kockska gården blommor. Konditor: Cake Cowboy.