Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/f/b/e/sannadolckwall.se/httpd.www/wp-content/viewcache/293f6939035eaa81e88852481fd87951 on line 67 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/f/b/e/sannadolckwall.se/httpd.www/wp-content/viewcache/293f6939035eaa81e88852481fd87951 on line 67

Vad kostar en bröllopsfotograf? Och varför?

Vad kostar en bröllopsfotograf?

Ett bröllop kostar mycket pengar, så är det. Det gäller alltid att prioritera och tänka efter vad ni egentligen tycker är viktigast. Självklart är jag som bröllopsfotograf något partisk i frågan, men tänk ett extra varv och fundera på vad det är ni kommer ha kvar efter bröllopet. Jag vill inte säga att det är dyrt, snarare att det ibland kan kosta mycket pengar. Man kan faktiskt säga att det är en investering för framtiden. Så vad kostar en bröllopsfotograf? Och varför så mycket? Skrolla vidare för att läsa svaret.

 

pris bröllopsfotograf

Det finns många saker att tänka på när ska välja bröllopsfotograf. Pris, kvalitét och stil är några av dem. Det här får du om du bokar en professionell bröllopsfotograf:

Massor med erfarenhet

En bröllopsfotograf vet hur man jobbar i olika situationer och var man ska placera sig för att få den bästa bilden. Hen kan hantera olika sorters ljussituationer under dagen, till exempel starkt solljus, en dunkel kyrka och partybelysning på dansgolvet. En bröllopsfotograf är ständigt på tårna och fångar ögonblick och måste ibland förutse vad som ska hända. Det lär man sig efter att ha jobbat på flera bröllop tidigare.

Priset är såklart viktigt när man väljer fotograf och det finns förmodligen lika många prissättningar som det finns fotografer. Många som har fotograferingen enbart som hobby kan tänka sig att göra ett bröllop gratis för att få in bilder till sin portfolio medan det finns fotografer som tar 50 000 kr eller mer för en heldag. Det är ett stort spann! Hobbyfotografen har ofta ingen erfarenhet medan bröllopsfotografen som tar 50 000 kr eller mer, säkert skulle kunna planera hela ditt bröllop lika bra som en bröllopskoordinator.

 

pris bröllopsfotograf

Bra och pålitlig utrustning

En professionell bröllopsfotograf har mycket kostnader gällande utrustning. Du behöver kamerahus, objektiv, blixtar, datorer och hårddiskar för att kunna jobba professionellt. Förmodligen behöver du prenumerera på en hel del programvaror för att kunna göra ditt jobb, till exempel photoshop. Du behöver en hemsida. Kanske har du ett kontor där du har en hyra som ska betalas varje månad? Och då har vi inte ens kommit in på kostnader för försäkringar, fortbildning och skatt som ska betalas.

 

pris bröllopsfotograf

Tid

Ovan kunde ni läsa om alla prylar man behöver ha och hålla uppdaterade för att jobba professionellt. Något som nästan är ännu viktigare att prata om är tid, för som alla vet är tid pengar. Så hur mycket tid lägger en bröllopsfotograf på just ert bröllop? Nedan kommer en lista på vad fotografen lägger tid på:
– Svara på förfrågan.
– Skicka faktura på bokningsavgift.
– Utforma och skicka kontrakt.
– Möte med brudparet om önskemål.
– Mejlkontakt fram till bröllopet.
– Åka ut och reka fotoplatser innan bröllopet.
– Bröllopsdagen.
– Göra backup på bilderna.
– Urval.
– Redigering.
– Leverans.
– Fakturering.
– Designa fotoböcker, bildspel och gallerier.

Det är inte ovanligt att en bröllopsfotograf i efterhand lägger en veckas jobb, dvs 40 timmar, på ett heldagsbröllop.

Men med det sagt, är det ett helt fantastiskt jobb och alla bröllopsfotografer jag vet brinner verkligen för bröllop och att fotografera kärlek. Det är verkligen ett privilegium att få vara en del av någons bröllopsdag. Och nu har ni svaret på frågorna: Vad kostar en bröllopsfotograf? Och varför så mycket?

Vill ni läsa mer i ämnet kan ni klicka er vidare till bröllopsbloggen Those Lovely Days inlägg.


Funderar ni på att boka bröllopsfotograf? Kolla på min portfolio eller kontakta mig! Mina priser hittar ni här.

TAGS:

Föregående inlägg
Nästa inlägg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv och tryck enter

Följ mig på instagram!

1 vecka sen
 • 39
 • 0
1 månad sen
 • 56
 • 1
1 månad sen
 • 46
 • 5
2 månader sen
 • 60
 • 2
2 månader sen
 • 42
 • 1
2 månader sen
 • 37
 • 6