Varför boka bröllopsfotograf när min kompis har en bra kamera?

Varför boka bröllopsfotograf?

Kanske känner du någon som har en bra kamera och tänker “varför boka bröllopsfotograf?”, “varför lägga så mycket pengar på bilder som min kompis kan ta typ gratis?”- Tänk om och tänk rätt! Här är tre anledningar varför.

Erfarenhet och kunskap

Det är inte kameran som gör jobbet, utan personen bakom den. För att göra en jämförelse så sitter inte en frisörs kunskaper i saxen. En bröllopsfotograf vet hur man jobbar i olika situationer och var man ska placera sig för att få den bästa bilden. Dessutom behöver man kunna hantera olika sorters ljussituationer under dagen, t.ex. starkt solljus mitt på dagen, en dunkel kyrka och partybelysning på dansgolvet.

Ännu mer erfarenhet och kunskap

Att fotografera ett bröllop innebär att du ständigt måste vara på tårna och fånga ögonblick och ibland förutse vad som ska hända. Det lär man sig efter att ha jobbat på flera bröllop tidigare. Det är inte lätt att vara både fotograf och gäst, att skåla med ett glas prosecco, ta episka bilder och mingla med brudens morfar samtidigt. Det krävs fokus på uppgiften för att inte missa något! Vill du inte att din kompis/syster/släkting ska få vara med och uppleva själva bröllopet och njuta ordentligt av er stora dag? Och visst vill du väl att din kompis ska vara med på bilderna?

Utrustning och backup

Vad händer om något blir fel på utrustningen? Om kompisens dator kraschar? Eller om ni inte är nöjda med bilderna efteråt? Skulle det förstöra er relation, och är det värt det? Alla professionella bröllopsfotografer har backup med dubbla minneskort i kamerorna, oftast har de två kameror med sig så de kan fortsätta jobba om en skulle gå sönder. Dessutom lagras bilderna på flera ställen efter bröllopet så en datorkrasch är inte förödande för era bröllopsbilder.

Frågan är, vågar ni chansa? Vågar du låta bli att boka en bröllopsfotograf till en av era största dagar i livet?


Funderar ni på att boka bröllopsfotograf? Kolla på min portfolio eller kontakta mig!