Gruppbilder på bröllop = superviktigt!

Under ett evenemang så stort som ett bröllop är det svårt att fånga precis alla gäster på bild. Självklart gör man som fotograf sitt bästa, men det är oftast svårt att hålla koll på så pass många människor som man aldrig tidigare träffat. Jag rekommenderar därför alla mina brudpar att ta ett gäng gruppbilder med den närmsta familjen, släkten och brudföljet. Kanske är det inte de bilder ni tycker är viktigast just nu, men tänk på framtiden. De här bilderna kommer finnas med er genom hela livet. Om 50 år, när många nära och kära kanske inte finns längre, kan det betyda otroligt mycket att ha dessa bilder att titta tillbaka på.

Viktigt är dock att man inte tar alltför många gruppbilder, då det är ganska tidskrävande. Dessutom vill ni ju hinna få bilder på era gäster ”in action” också, när de minglar och dricker bubbel eller när två personer som kanske aldrig träffats förut står och pratar och skrattar tillsammans.

Tre tips för bra gruppbilder

1. Förbered personerna som ska vara med och berätta vilken tid och plats fotograferingen kommer vara på.

2. För att få så bra bilder som möjligt, planera in fotograferingen när det är ljust ute.

3. Försök välja en tid och plats där alla är samlade, utomhus efter vigseln eller strax efter brudskålen brukar vara bra tillfällen.

gruppbilder


Funderar ni på att boka bröllopsfotograf? Kolla på min portfolio eller kontakta mig!