Dokumentärt bröllopsfoto – Så jobbar jag

Dokumentärt bröllopsfoto

Jag är utbildad bildjournalist och förutom att fotografera bröllop fotograferar jag för tidningar och dokumenterar olika event och dylikt. Sättet att fotografera dokumentärt har jag tagit med mig in i mitt bröllopsfotograferande. Jag tycker om att fånga folk mitt i ett skratt, i ett djupt samtal, eller under en rolig dans. Jag vill föreviga en blick brudparet emellan, en varm kram eller en glädjetår. Visst kan bilder där folk bränner av sitt största leende och gör peacetecknet också bli fina och roliga att ha, men jag vill gärna fånga mer än så. Jag vill fotografera så att det känns! Jag vill dokumentera dagen så att man kan följa berättelsen från början till slut om hur just er dag var. Att fota dokumentärt innebär att man fångar verkligheten så som den var utan att lägga sig i och ändra. Så vill jag jobba.

Det är en svår balans att vara flugan på väggen och samtidigt stå på bästa platsen när det händer, men det är något jag har övat upp. Under själva porträttfotograferingen vill jag inte styra alla era rörelser in i minsta detalj. Jag försöker fånga er så naturligt som möjligt. Ibland ger jag små direktiv som till exempel ”håll varandra i handen”, ”kramas och se kära ut”, eller ”viska något snuskigt”. Eller bara visar jag er en fin plats och så utgår vi från den.

I min bildstil försöker jag alltid använda mig av naturligt ljus så länge som möjligt, men när natten och mörkret kommer och musiken höjs plockar jag fram blixten och fångar era grymma moves på dansgolvet. Innan dess kanske vi har smitit ut från festen, tagit vara på det vackra kvällsljuset och fotograferat några extra porträttbilder i solnedgången.

Hoppas ni gillar det!

Bröllopsfotograf Färöarna Torshamn

Bröllopsfotograf i Halmstad Bröllopsfotograf Rosenlunds gård Helsingborg

Funderar ni på att boka bröllopsfotograf? Kolla på min portfolio eller kontakta mig!