bröllopsfotograf skåne

Bröllop på vingård – Isabell & Sebastian

Isabell & Sebastian

Flyinge vingård, Flyinge

Isabell och Sebastian träffades på en midsommarfest 2010. Åtta år senare förlovade de sig och firade med ett vin från årtalet de båda är födda. Ytterligare ett år senare var det dags för bröllop på Flyinge vingård. Det var en gemensam vän som såg till att de var på samma fest den där midsommaraftonen, och givetvis var hon med på bröllopet och blev hyllad och till och med buren. Helt rätt!

Förberedelser och porträtt

Jag mötte upp Isabell inne i huset där hon var i full gång med att göra sig i ordning tillsammans med sina tärnor . Supergod stämning och alla tjejerna skålade i vin från vingården. Såklart! Om bröllopet hålls på en vingård så måste det väl vara i princip tjänstefel att inte fotografera bland vinrankorna? Jag ordnade en first look med Isabell och Sebastian och tog sedan porträtt bland allt det gröna. Så himla fint! Sedan hann vi med lite växthus och även ett par bilder vid Flyinge ängar.

Utomhusvigsel

Vigseln hölls mitt ute bland vinrankorna. Väderprognosen var ganska dyster på förhand så för säkerhets skull hade brudparet ställt upp flera tält vid vigselplatsen för att skydda mot regnet. Det blir på något sätt väldigt intimt när gästerna sitter så nära varandra, ihopträngda inne i ett tält. ”Here comes the sun” började spelas och Isabell och Sebastian kom gående mot vigselplatsen. Sebastians farbror höll i vigseln som blev väldigt personlig. Brudparets vän Thea sjöng och det blev verkligen känslosamt, tårar rann lite här och där och även sångerskan fick lite darr på rösten under ”Utan dina andetag”.

Nästa punkt på dagens schema var att brudparet skulle hälla upp ett champagnetorn! Så rolig idé! Men tydligen är det lite svårare än man kunde tro, och det gäller att hålla tungan rätt i mun. Festlokalen bestod av ett befintligt trädäck som hade täckts med ett jättestort tält. Smart! Brudparet hade pyntat och gjort superfint och dekorerat med vinkorkar, mycket grönt, vitt och ljusslingor.

Middag och fest

Under middagen hölls många tal och jag har nog faktiskt aldrig sett ett honnörsbord gråta mer än just den här kvällen. Jag älskar när folk visar känslor och ibland tror jag att det är lättare att bara släppa ut alla tårar istället för att kämpa för att hålla dem inne. Så många fina tal och vilka fina människor Isabell och Sebastian har runt omkring sig. Även brudparet höll ett tal där de berättade om hur de träffades och om alla tokiga saker de gjort på sin resa tillsammans.

När det var dessertdags kom det in hotshots med sprakande tomtebloss i, allt för att sätta stämningen till festen. Brudparet dansade sin första dans, en otrolig koreografi som de lärt sig under vårens danslektioner. Mycket imponerande! Därefter drog bandet igång direkt. Jag och mina kameror dansade med en liten stund innan jag kramades hejdå och tackade för mig.

Det är underbart att bli så väl mottagen av så många gäster och leverantörer man inte träffat tidigare. Tack för det! Och tusen tack till Isabell och Sebastian för att ni ville ha mig med på er bröllopsdag!

Bröllop på vingård


 

Bröllop på vingård


För er som är nyfikna på leverantörerna:

Brudklänning: Skräddarhuset. Frisör: Julia Hulteen. Florist: Kreativa Blomster Ljud: Megamix. Catering: Systrarna på solhjulet Band: Stämbandet


Sugen på att se fler bröllopsbilder?
Klicka dig vidare till bloggen!